Трамп отпутовао на Флориду уочи појављивања пред федералним судом

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 19:11

Трамп отпутовао на Флориду уочи појављивања пред федералним судом

Бивши амерички председник Доналд Трамп отпутовао је данас на Флориду уочи појављивања на федералном суду у због оптужби за кривична дела која укључују незаконито чување поверљивих докумената и спречавање напора америчког Министарства правде да поврати документа. Фото: Танјуг/AP/Mary >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Altaffer Трамп ће се појавити у уторак поподне пред судом у Мајамију, пренео је АП.
Трампа оптужница терети за угрожавање националне безбедноста, а оптужбе из Закона о шпијунажи предвиђају значајне затворске казне.
Трамп је специјалног тужиоца Министарства правде Џека Смита, који води случај против њега, назвао „поремећеним“ и стално понавља тврдње да је мета политичког прогона.
Трамп је пред одлазак у Мајами охрабрио присталице да се придруже планираном протесту пред судницом у уторак, а планира да се обрати присталицама у говору у уторак увече неколико сати након појављивања пред судом.
Трамп је у недељу рекао за WABC Радио да не постоје никакве околности под којима би напустио трку за председничке изборе 2024. године.
Оптужница која је отпечаћена у петак терети Трампа за 37 кривичних дела у вези са гомилањем поверљивих докумената на имању Мар-а-Лаго на Флориди.
Оптужница укључује наводе да је Трамп, између осталог, чувао документе у плесној дворани и купатилу своје виле.
За најтежа кривична дела из оптужнице предвиђене су потенцијалне затворске казне до 20 година, али починиоцима се ретко када изрекне максимална казна с обзиром на то да одлуку на крају поступка доноси судија.
Папа Фрања послао телеграм саучешћа Берлусконијевој породици

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Трамп отпутовао на Флориду уочи појављивања пред федералним судом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.