Да ли је дијета ефикаснија од вежбања?

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 19:01

Да ли је дијета ефикаснија од вежбања?

Наравно да знамо да је идеално хранити се здраво и уравнотежено и уз то редовно вежбати, но шта је од ове две ствари учинковитије за стање нашег тела? Фото: Pixabay/stevepb Свима је потпуно јасно да је редовно вежбање нешто што би требало да буде део наше свакодневнице. Било да се ради >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о ходању или било ком другом облику физичке активности, препоручљиво је вежбати најмање три пута недељно.
Такође знамо да треба да једемо што више поврћа, што мање прерађене хране и угљених хидрата и све оно што би свака особа једноставно назвала нездравом храном или храном због које више нећемо бити гладни, али од чега наше тело неће имати користи на било који други начин.
Ипак, у ужурбаном свакодневном животу у којем живимо, често немамо времена или воље да се бринемо о томе колико бисмо требали. Ако сте један од људи који су се препознали у таквој ситуацији, и желели бисте да знате одакле да почнете, ево доброг почетка.
Да бисмо се разумели, када кажемо дијета, мислимо на здраву исхрану и избегавамо нездраву храну. Под вежбом подразумевамо било који облик физичке активности – теретану, фитнес, трчање, бављење неким спортом.
Иако сви знамо да је најбољи рецепт за мршављење комбинација правилне исхране и вежбања, увек постоје копља о томе који је од ова два дела важнији или ефикаснији.
Истраживање спроведено у Америци показало је да је дијета и даље ефикаснија од саме вежбе. Уочено је да су испитаници који су водили рачуна о избору хране и калорија брже губили тежину и изгледали мршавије од оних који су само вежбали не обраћајући пажњу на исхрану.
Осим тога, чинило се да су испитаници који су вежбали без придржавања дијете, у поређењу са онима на дијети, наелектрисани.
Опет, не морате да се одлучите за само један од ова два фактора. Резултати овог истраживања били су информативнији, али ако желите довести своје тело у ред, знајте да није довољно пуно вежбати и да је још важније шта једете, иако једно не иде без другог.
Da li znate šta najbolje topi kilograme?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли је дијета ефикаснија од вежбања? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.