Како да здраве намирнице буду још здравије?

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 18:01

Како да здраве намирнице буду још здравије?

Ова јела се често служе као здрава, иако нису. Доносимо боље и здравије алтернативе. Фото: Pixabay/Lisy_ Црни хлеб Често се рекламира као здравија алтернатива белом хлебу. Међутим, понекад је само обичан хлеб од белог брашна коме је додата боја. За оне који „држе свеж седам дана“ толико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је адитива да је њихова ознака „здрава храна“ врло дискутабилна.
Боља опција: уверите се да је хлеб заиста направљен од интегралног брашна и купујте га само на провереним местима. Чак и када сте сигурни да је здрав, то не значи да га можете јести у неограниченим количинама. Најбоље би било када бисте правили сами хлеб , тако сте једино сигурни који су састојци у њему.
Пиринач Наравно, рижото са поврћем изгледа као добра опција, и јесте. Али имајте на уму да је пиринач такође пун угљених хидрата и прилично је сличан хлебу.
Боља опција: интегрални пиринач. Здравије је и има специфичан укус који ће вам се сигурно свидети.
Салате са додацима Салате су здраве само ако их не зачините разним дресинзима и мајонезом. Наравно, и укусније су када додате сир, сос, кандирано или суво воће, орахе. Али тада имају скоро исте калорије као комад пице или кесица чипса.
Боља опција: Једите салате пуне зеленила и шареног поврћа. Ако заиста желите нешто хрскаво, било да је то цвекла, грашак или парадајз сушен на сунцу. Зачините их са мало морске соли и маслиновим уљем.
Готова јела Ако обратите пажњу на унос калорија, имајте на уму да су готова јела (замрзнута или она која само треба ставити у микроталасну на неколико минута) толико обрађена да су изгубила здрава својства. Замрзнута пилетина, тестенине и поврће богати су угљеним хидратима и недостају им антиоксиданти и влакна која су добра за вас.
Боља опција: Ако сте у журби, купите сендвич са ћуретином и пуно поврћа.
Зелени чај Кад чујете „зелени чај“, то вас повезује са здрављем, зар не? Али требало би да знате да зелени чај у боцама са разним додацима и укусима има толико калорија као 37 лизалица.
Боља опција: Ако можете, направите прави зелени чај који је врло користан из неколико разлога. А када вам је потребно освежење, вода је увек прави избор. Ако заиста желите пиће са укусом,  додајте води један лимун.
Kako se pravilno peru jagode? Dovoljan vam je jedan sastojak

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како да здраве намирнице буду још здравије? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.