Брнабић: Са Великом Британијом ћемо разговарати о ближој сарадњи

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 17:35

Брнабић: Са Великом Британијом ћемо разговарати о ближој сарадњи

Председница Владе Србије Ана Брнабић најавила је данас да ће у уторак бити потписан споразум о сарадњи из области енергетике, а да ће се водити и разговори о унапређењу економских и политичких односа. Фото: Танјуг/Пеђа Вучковић Како је истакла, првог дана посете Лондону вођени >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су разговори о економским темема.
„Драго ми је да наши саговорници већ знају доста о Србији. Заинтересовани су за улагања у гејминг индустрију. Знају доста и о биотехнологији“, рекла је Брнабић.
Брнабић је истакла и да су вођени разговори о томе колико се Србија у протеклим годинама променила, како је постала лидер у технологији, развоју е-управе и мењању образовног система.
„Када је реч о ИТ услугама, повећали смо њихов извоз за осам пута. Ове године ћемо имати ИТ извоз од четири милијарде евра. То скреће пажњу на нас као земљу са великим потенцијалом“, навела је Брнабић.
Председница Владе најавила је да од вечерас крећу и политички састанци.
Како каже, очекује да ће се разговарати о економским и политичким односима, како би се успоставила боља и ближа сарадња и комуникација, што ће, истакла је, бити важно и због питања Косова.
Polovina svih EU kompanija u 2022. održavala poslovne sastanke onlajn

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић: Са Великом Британијом ћемо разговарати о ближој сарадњи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.