Најгора вечерња навика због које се цео следећи дан осећате уморно

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 08:00

Најгора вечерња навика због које се цео следећи дан осећате уморно

Да ли и ви имате ову навику? Фото: Pexels/Pavel Danilyuk Ако до поднева приметите да зевате више него што бисте желели и да не можете да се концентришете јер већ желите да спавате, то може бити последица једне лоше навике. Уосталом, према речима лекара, ниво енергије током дана није толико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << везан за оно што пијете или једете, већ за одређене ритуале којих се морате ослободити.
Најгора навика може да вас изненади. Према речима докторки Мери Валвано, ово је обилна вечера на крају дана. – Изрека „доручак као краљ, ручак као принц и вечера као сиромах“ заправо је заснована на биологији. Наше телесне ћелије различито варе храну у зависности од доба дана. Једење исте хране у 8 и 18 часова утиче на способност тела да је користи за енергију на различите начине – објашњава докторка Валвано.
Она је објаснила да касно једење, посебно веома касно увече, може смањити ниво шећера у крви и способност да се добије оптимална енергија из хране следећег дана. Али ако једете више на почетку дана него на крају, открићете да можете имати много више енергије током дана.
Други разлог зашто је обилан оброк ноћу толико штетан за нивое енергије је тај што ремети природни циркадијални ритам нашег тела. Омета квалитетан сан.
Остале лоше навике којих се треба ослободити: Ако користите енергетска пића, они такође не подижу, већ троше енергију. Истраживања такође показују да могу угрозити здравље срца и мозга, изазвати упалу, повећати крвни притисак и још много тога.
Седећи начин живота и исхрана богата шећером и прерађеном храном.
Коначно, хронични стрес је главни узрок ниског нивоа енергије, јер је умор позната нуспојава стреса и емоционалне исцрпљености.
Zašto se kaže „došla mu žuta minuta“? Izraz koji često koristimo, a nismo sigurno kako je nastao

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најгора вечерња навика због које се цео следећи дан осећате уморно се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.