Изложба „Пејзажи из стомака“ у Галерији СУЛУВ

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 07:52

Изложба „Пејзажи из стомака“ у Галерији СУЛУВ

Данас у Галерији СУЛУВ, биће отворена изложба Јелене Владушић под називом Пејзажи из стомака. Изложба ће трајати до 23. јуна 2023. године. Фото: suluv.org Рад Пејзажи из стомака су белешке које су започете у посебно осетљивом периоду живота везаном за припреме за мајчинство, за рађање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << новог живота.
Пројекат је инициран као потрага за местом, која доводи до открића да се може бити и постати место само.
Нова животна улога је и услов новог погледа. Та промена перспективе је прекретница и може се посматрати као нека нулта тачка са једном потрагом која јој претходи и задржавањем на једном интимном месту, отелотвореном у малом парчету шуме поред Тисе.
Пејзаж као огледало.
Пејзаж као Тисин поглед.
Пејзаж као двоструки поглед.
Пејзаж као уточиште.
Пејзаж као двоструко уточиште.
Рад Пејзажи из стомака, резултат је горе поменутог процеса који и даље траје. Почиње да настаје током 2020, као бег од притиска наметнутог споља (друштвено-политичким дешавањима), а потом се претвара у место контемплације, раста и рађања. У ширем контексту, поставка покреће на преиспитивање односа према природи и природе у нама. Указује на снагу али и на фаргилност исте.
Поставка је вишемедијска, укључује фотографије, звучне записе (шуме).
Koncert „Putevima tradicije“, 13. jun u Kulturnoj stanici Eđšeg


Преузмите андроид апликацију.
Чланак Изложба „Пејзажи из стомака“ у Галерији СУЛУВ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.