Севернокорејски лидер обећао јачање стратешке сарадње са Русијом

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 07:49

Севернокорејски лидер обећао јачање стратешке сарадње са Русијом

Севернокорејски лидер Ким Џонг Ун је обећао да ће „руку под руку“ са руским председником Владимиром Путином јачати стратешку сарадњу две земље у правцу остварења заједничког циља – изградње моћнијих држава, пренела је данас севернокорејска државна новинска агенција КЦНА. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/gfs_mizuta Ким је ово обећање упутио у поруци Путину поводом Дана државности Русије, бранећи одлуку Русије да изврши инвазију на Украјину уз изразе „пуне подршке и солидарности“, преноси Ројтерс.
„Правда ће сигурно победити и руски народ ће наставити да слави своју победоносну историју“, навео је Ким у поруци коју је пренела агенција КЦНА.
Ким је позвао званичну Москву на ближу стратешку сарадњу „руку под руку“ са руским председником, у складу са заједничком жељом народа обе земаље да остваре велики циљ изградње моћне земље“.
Северна Кореја је подржала Русију након прошлогодишњег напада на Украјину, окривљујући за тај сукоб „хегемонистичку политику и осионост Сједињених Америчких Држава“.
Konašenkov: Ukrajinska vojska izgubila 50 vojnika i tri tenka Leopard

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Севернокорејски лидер обећао јачање стратешке сарадње са Русијом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.