Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Jun.2023, 07:44

Мали: Охрабрује мало објективнији приступ САД према КиМ

Потпредседник владе Синиша Мали изјавио је да охрабрује мало објективнији приступ САД према питању КиМ, који се може видети по изјави америчког амбасадора у Београду Кристофера Хила. Фото: Танјуг/ Владимир Шпорчић Мали је гостујући у емисији Хит Твит на ТВ Пинк рекао да није >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << спорно да је тзв. независно Косово чедо западних сила, али више нисмо ми једини кривци.
„Али ме охрабрује сада, из ових изјава, да нисмо сада ми једини кривци и да сада постоји некако, можда мало објективнији приступ свему томе, да један амерички амбасадор у Београду каже да у Аљбину Куртију види кривца за садашње стање“, истакао је Мали.
Нагласио је да је став Србије по КиМ врло принципијелан.
„Ми смо отворени за дијалог и разговоре, али постоје неке ствари за које једноставно нема разговора, као ЗСО која је договорена и треба да се спроведе, као и поштовање права људи који живе на Косову и Метохији, да не говоримо о овим нелегалним изборима“, казао је Мали.
Нагласио је да ће се држава трудити да у наредном периоду пронађе најбоље могуће решење за Србе на КиМ.
„Учинићемо све да будемо конструктивни, отворени дијалогу и компромису и охрабрује ме овакав став једног америчког званичника као што је амбасадор Хил“, закључио је Мали.
Prosečna penzija će od januara premašiti 45.700 dinara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Охрабрује мало објективнији приступ САД према КиМ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.