Колико Порше, Бош и Мерцедес плаћају приправнике?

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 21:02

Колико Порше, Бош и Мерцедес плаћају приправнике?

Праксе играју важну улогу у професионалном развоју и пружају прилику за стицање драгоценог искуства у реномираним фирмама. Фото: Pixabay/Toby_Parsons Али, колико можете да зарадите као приправник у Немачкој у фирмама као што су Порше, Мерцедес и Бош?
Аутомобилска индустрија један >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је од најважнијих сектора у свету и сваке године привлачи бројне талентоване раднике.
Позиције су такође врло тражене међу запосленим студентима и приправницима који желе да започну своју каријеру у тој бранши.
Порше, Мерцедес и Бош три су познате фирме које имају изврсну репутацију у Немачкој и нуде жељена стажирања. Међутим, шта је с накнадама приправницима у тим реномираним компанијама?
Каријера у аутомобилској индустрији
Аутомобилска индустрија у Немачкој даје добре плате у поређењу с многим другим секторима у овој земљи. Немачка има дугу традицију у аутомобилској индустрији и позната је широм света по висококвалитетним и иновативним возилима, пише Феникс магазин.
Немачка аутомобилска индустрија водећа је у развоју, технологији и производњи возила. Има висок ниво стручности и специјалистичког знања које је високо цењено у индустрији. Како би привукле и задржале те квалификоване раднике, фирме нуде атрактивне плате. Запослени студенти и приправници такође се могу похвалити надпросечним платама.
Плата за праксу у компанијама Порше, Мерцедес и Бош зависи од разних фактора, као што су врста праксе, трајање праксе, или у којем сектору или одељењу обављате праксу.
Плате између 12.500 и 24.900 евра Што се тиче плата за приправнике у аутомобилској индустрији, према информацијама на кунуну.цом, плате се крећу између 12.500 и 24.900 евра.
У Мерцедес Бенц групи приправници су у горњој половини. Просечна годишња бруто плата за стално радно место приправника у Мерцедес-Бенц групи износи 17.000 евра. Зависно од искуства, нивоа образовања, локације и других фактора, плата може бити између 12.500 и 28.900 евра.
Према информацијама са специјализованог портала за плате – кунуна, приправници у Порше АГ примају нешто мање новца. У просеку је годишња бруто плата приправника 15.800 евра.
У Бошу приправници зарађују најмање у поређењу с Мерцедесом и Поршеом. Приправници у овој фирми просечно зарађују 15.400 евра.
Rusija ponovo među deset najvećih ekonomija sveta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Колико Порше, Бош и Мерцедес плаћају приправнике? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.