„Крени на краља, боље да не промашиш“ – најзанимљивији постови подршке Новаку Ђоковићу на друштвеним мрежама

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 17:33

„Крени на краља, боље да не промашиш“ – најзанимљивији постови подршке Новаку Ђоковићу на друштвеним мрежама

Новак Ђоковић је у петак савладао у полуфиналу Отвореног првенству Француске у тенису (Ролан Гарос), фаворита и већ, новог миљеника европске публике, Карлоса Алкараза, док се данас у финалу састао са норвешким тенисером Капсером Рудом. Фото: Танјуг/AP Photo/Christophe Ena Након његовог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << меча са младим Алкаразом, друштвене мреже су се усијале од коментара подршке српском тенисеру.
Међу најпопуларнијим коментарима били су некадашњи тенисери, попут Марди Фиша који је дао опаску на рачун полуфинала Ролан Гароса и прогнозама да ће Ђоковић изгубити, а у његову одбрану после Ђоковићеве победе је написао:
Крени на краља, боље да не промашиш. 
Come at the King, best not miss
– Novak Djokovic
— Mardy Fish (@MardyFish) June 9, 2023

Фиш је иначе познат по позитивним коментарима које упућује Ђоковићу, о чему су српски медији посебно писали, попут ситуације у којој Ћоковић није могао да игра америчке турнире јер није вакцинисан, што је и тада изазвало лавину коментара, а Фишов је био један од омиљених.  – Каква шала, извини Ноле.
WHAT A JOKE. Sorry @DjokerNole https://t.co/5T92vXGXIH
— Mardy Fish (@MardyFish) March 4, 2023

Његов бивши колега, аргентински тенисер Хуан Мартин дел Потро је поводом финала Ролан Гароса и Ђоковићевог првог добијеног сета против Каспера Руда објавио следећи твит:
Ноле је лоше одиграо цео сет и добио га.
Каспер је играо добро током сета, а у тај брејку веома лоше и није освојио поен.
Не мислим више, ћао
Nole jugó mal todo el set y lo ganó.
Casper jugo bien todo el set y en el tie break muy mal y no gano un punto.
No opino más, chau #rolandgarros
— Juan M. del Potro (@delpotrojuan) June 11, 2023

Новакове подухвате коментарисао је и некадашњи Ђоковићев противник, амерички тенисер Енди Родик, који је поновио свој твит пост од пре две године, наглашавајући само прву половину поста и алудирајући на већ познати сценарио у којем Ђоковић побеђује : Прво вам одузме ноге, а затим душу.
 
First he takes your legs …….
— andyroddick (@andyroddick) June 9, 2023

Беспрекорну игру Ђоковића коментарисали су и други верни посматрачи тениса, попут Бастијена Фешна који је говорио о нултом броју Ђоковићевих неизнуђених грешака у тај-брејку на овом турниру:
Djokovic unforced errors this Roland-Garros
Third set tiebreak vs Kovacevic – 0
First set tiebreak vs Fucsovics – 0
First set tiebreak vs Davidovich Fokina – 0
Second set tiebreak vs Davidovich Fokina – 0
Second set tiebreak vs Khachanov – 0
First set tiebreak vs Ruud – 0
— Bastien Fachan (@BastienFachan) June 11, 2023

Рафаел Надал је након победе српског тенисера у финалу Ролан Гароса ставио стори на инстаграму, али и твит у којем честита Новаку на невероватном достигнућу и наводи следеће:
23 је број о коме је пре само неколико година било немогуће размишљати, а ти си успео!
Many congrats on this amazing achievement @DjokerNole
23 is a number that just a few years back was imposible to think about, and you made it!
Enjoy it with your family and team!
— Rafa Nadal (@RafaelNadal) June 11, 2023

Противник кога је Ђоковић победио у полуфиналу, Карлос Алкараз је поводом Ђоковићеве победе објавио твит у коме је је честитао Новаку победу и рекорд у освајању гренд слем титула.
Many congrats for the and for the new record! @DjokerNole https://t.co/Yuyvg5YNtB
— Carlos Alcaraz (@carlosalcaraz) June 11, 2023

Енди Родик се још једном огласио након Ђоковићеве победе и написао следеће:
Тешко је дати било какав аргумент заснован на бројевима против тога да је Ђокер Ноле најбољи! Ако износите аргумент против то је вероватно засновано на осећањима, а не на рекордима. Честитам на 23! Лудо је чак и помислити да је то могуће
И после тога је коментарисао шаљиво своју објаву, алудирајући на пажњу које оне изазивају међу обожаваоцима.
Такође, сада ћу искључити спомињање ове изјаве да бих избегао тродневну гадну препирку која ће се одржати између  обожавалаца.
I’m also now gonna mute the mentions to this statement to avoid the 3 day nasty bickering session that will take place between the fanbases https://t.co/J9JPLUT1iZ
— andyroddick (@andyroddick) June 11, 2023

Hju Grant, Kilijan Mbape i Zlatan Ibrahimović gledaju uživo finale Rolan Garosa (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак „Крени на краља, боље да не промашиш“ – најзанимљивији постови подршке Новаку Ђоковићу на друштвеним мрежама се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.