Фон дер Лајен: ЕУ издваја више од милијарду евра за помоћ Тунису

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 16:48

Фон дер Лајен: ЕУ издваја више од милијарду евра за помоћ Тунису

Европска унија ће издвојити више од милијарду евра помоћи за Тунис за опоравак економије и јавних финансија, као и за спровођење споразума за борбу против миграционе кризе, изјавила је данас у Тунису председница Европске комисије (ЕК) Урсула фон дер Лајен. Фото: Танјуг/AP Photo/Mary >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Altaffer Фон дер Лајен је рекла да ће бити уплаћено 900 милиона евра као макрофинансијска помоћ Тунису плус 150 милиона евра као буџетска подршка, пренео је Ројтерс.
Председница ЕК је истакла да ће ЕУ и ове године обезбедити Тунису 100 милиона евра за управљање границом, трагање и спасавање и борбу против кријумчарења миграната.
ЕУ је, као и други велики донатори Туниса, до сада условљавала своју подршку финализирањем кредитног програма са Међународним монетарним фондом (ММФ), али је председник Туниса Каис Саид одбацио кључне реформе које захтева тај план.
Фон дер Лајен је посетила Тунис заједно са холандским премијером Марком Рутеом и италијанском премијерком Ђорђом Мелони.
Мелони, која је посетила Тунис и прошле седмице, инсистирала је да ММФ ублажи услове за кредит.
Мелони је данас рекла да су ЕУ и Тунис вец́ потписали заједничку декларацију коју је она поздравила као важан корак ка стварању правог партнерства, наводећи да постоји шанса да се финализира споразум о помоћи пре Европског савета крајем јуна.
Peskov: Danas nema ni krhke osnove za razgovore sa kijevskim režimom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фон дер Лајен: ЕУ издваја више од милијарду евра за помоћ Тунису се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.