Шпанска АЦБ лига издала саопштење због увреда на рачун Јабуселеа

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 16:01

Шпанска АЦБ лига издала саопштење због увреда на рачун Јабуселеа

Шпанска АЦБ лига издала је данас саопштење у ком оштро осуђује увреде навијача Хувентуда на рачун кошаркаша Реала Гершона Јабуселеа. Фото: fiba.baskeball „АЦБ изражава дубоко жаљење због скандирања навијача током меча Хувентуд – Реал, у којем је посебно циљан Гершон Јабуселе. Судије >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су снимиле инциденте и то су написале у извештају, а против навијача ће се поднети и пријава коју ће испитати комисија такмичења. АЦБ лига ће поднети извештај и у агенцији за борбу против насиља“, наведено је у саопштењу.
Јабуселе се нашао на удару иако овог пута није он био тај који је изазвао инцидент, већ центар Хувентуда Анте Томић. Хрватски центар играо је леђима против Француза, а онда га је приликом окрета ударио лактом у главу. Јабуселе је пао као покошен, а кад се придигао, одмах се повукао и одбио сукоб, док је Томић зарадио неспортску личну грешку. После тога су навијачи домаће екипе хорски вређали Јабусела и то се поновило у неколико наврата.
Навијачи Хувентуда су вређали Јабуселеа и пре инцидента, а на трибинама је било и транспарената са порукама да Французу није место на паркету већ у рингу, јасно алудирајући на његов срамни рвачки напад с леђа на кошаркаша Партизана Дантеа Ексума током четврфиналне серије Евролиге.
Finale Rolan Garosa između Đokovića i Ruda danas od 14.30 časova

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шпанска АЦБ лига издала саопштење због увреда на рачун Јабуселеа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.