Песков: Данас нема ни крхке основе за разговоре са кијевским режимом

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 15:40

Песков: Данас нема ни крхке основе за разговоре са кијевским режимом

У овом тренутку не постоји чак ни крхка основа за разговоре са кијевским режимом, изјавио је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков. Фото: Танјуг/Ilya Pitalev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP „Данас нема предуслова за споразуме. Штавише, данас нема темеља, чак ни крхких, за изградњу било каквог >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дијалога. Ми видимо, прво: режим (у Кијеву) то не жели, друго, неспреман је и трец́е, руководство не дозовољава да се одрже преговори. То можемо рећи без икаквих недоумица“, рекао је Песков у интервјуу за емисију Москва. Кремљ. Путин, чији је одломак објавио новинар Павел Зарубин на свом Телеграм каналу, преноси ТАСС.
Према речима Дмитрија Пескова „зато сада нема предуслова за преговоре“.
Месеци који су прошли од почетка специјалне војне операције у Украјини показали су да Запад нема никакве шансе да сломи Русију и баци је на колена, изјавила је данас Валентина Матвијенко, председавајућа Савета Федерације, Горњег дома руског парламента.
„Ако говоримо о нашим акцијама унутар земље, главни закључак је савршено јасан: Русија мора бити јака. Штавише, мора бити јака у сваком погледу, технолошки, економски, социјално и морално и, што је данас посебно важно, војно и у сфери безбедности“, рекла је Матвијенко уочи Дана Русије који се обележава 12. јуна, преноси ТАСС.
„Данас, 15 месеци након почетка специјалне војне операције, савршено је јасно да нема шансе да се наша земља смрви и баци на колена. Победа Русије у сукобу око Украјине је неизбежна“, нагласила је Матвијенкова.
Број људи који су пребачени у болнице након рушења бране хидроелектране Каховка у Херсонској области порастао је на 77, написао је на свом Телеграм каналу вршилац дужности гувернера региона Владимир Салдо. „77 особа са угрожених територија пребачено је у медицинске установе у региону. Лекари им пружају сву неопходну медицинску негу“, написао је Салдо.
Украјинске оружане снаге извршиле су ракетни удар на хидроелектрану Каховка 6. јуна ујутру што је изазвало неконтролисано испуштање воде, наводи ТАСС.
Поплавни талас девастирао је 35 насеља и подручја и у току је евакуација становништва из свих оближњих насеља, а званичници су потврдили да је осам људи погинуло током поплава.
Званичници министарства за ванредне ситуације Русије допремили су 75 тона хране и 30 тона флаширане воде у зону поплава у Херсонској области. У министарству за ванредне ситуације напомињу да међу мештанима има оних који одбијају да напусте своје домове, а у тим случајевима, како је саопштено, спасиоци деле воду и храну угроженим људима.
 
Више од 23.000 домова у 20 насеља поплављено је у Херсонској области након што је гранатирањем украјинске војске пробијена брана Нова Каховка, изјавио је данас портпарол регионалних служби за ванредне ситуације.
„Према последњим подацима, на територији 20 насељених места потопљено је 23.228 домова, као и Национални парк природе Доњи Дњепар, пет гробаља, једно гробље стоке и 60 друштвено значајних објеката као последица рушења бране акумулационог језера хидроелектране“, рекао је портпарол регионалних служби за ванредне ситуације, преноси ТАСС.
У међувремену, запослени у министарству за ванредне ситуације Русије допремили су 75 тона хране и 30 тона флаширане воде у зону поплава у Херсонској области.
У Мединском округу Калушке области срушио се дрон, али није било жртава, саопштио је данас губернатор Владислав Шапша.
„Ноћас је у Мединском округу у шуми откривено место пада, претпоставља се, беспилотне летелице, није било повређених нити штете. Хитне оперативне службе раде на лицу места“, написао је Шапша на свом Телеграм каналу.
Он је претходно саопштио да је пао дрон у Жуковском округу Калушке области, а такође није било жртава, преноси РИА Новости.
У Калушкој области која се на северу граничи са Московским облкасти, два дрона су пала и 5. јуна.
Otvorena biračka mesta za parlamentarne izbore u Crnoj Gori

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Песков: Данас нема ни крхке основе за разговоре са кијевским режимом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.