Како најлакше да се отарасите мољаца?

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 14:01

Како најлакше да се отарасите мољаца?

Топла и влажна места никада нису добар избор за чување хране, а додатни разлог је што мољци воле таква места. Зато храну никада не смете да чувате у кухињским елементима који се налазе изнад шпорета на коме кувате. Фото: Pixabay/ Gab-Rysia Најбоље је чувати храну у посебним теглама са >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << поклопцима. Храна у пластичној амбалажи је лак плен мољца, али и других инсеката, јер лако уђу унутра и полажу своје ларве.
Мале штеточине су велики љубитељи интегралних житарица, посебно смеђег пиринча, хељде, проса и брашна.
Не могу да поднесу ове мирисе Мољци не подносе мирис лаванде, кедра, цитронеле и пачулија. Прво све добро очистите, а затим ставите кап уља на вату и ставите је у кухињске ормариће.
Права лаванда и лавандин, цитронела (лимунска трава), кедрови и пачули одбијају мољце. Ставите кап етеричног уља лаванде на вату у ормарићима за храну.
Направите привезак од комада дрвета и канапа, попрскајте дрво са неколико капи уља пачулија и окачите привезак на вешалице у орману или у кухињском ормарићу.
Ако не волите мирисе пачулија, можете додати кап етеричног уља лимуна или грејпфрута.
Осим за припрему хране, ловоров лист је одличан за одбијање мољаца.
Његов интензиван мирис спречиће мољце да уђу у орман ако га ставите у прозрачну кесу или цело лишће директно на полицу.
Šta se dešava kada stavite kuglicu aluminijumske folije u mašinu za pranje veša?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Како најлакше да се отарасите мољаца? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.