Будите опрезни! Зашто не би требало да једете трешње на празан стомак

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 13:00

Будите опрезни! Зашто не би требало да једете трешње на празан стомак

Трешње су стигле на пијаце, али морате бити обазриви када их конзумирате… Фото: Pexels/Susanne Jutzeler Трешње су толико корисне да практично нема директних контраиндикација. Али то није разлог да се преједате од јутра до вечери.
Прво, ако једете вишње за доручак на празан стомак, можете >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << зарадити надимање. Други нежељени ефекат је могућа дијареја.
Друго, они који имају склоност ка дијабетесу и повишеном шећеру у крви треба да буду опрезни са трешњама. У овом случају, трешње се могу јести не више од 100 грама дневно.
Треће, трешње су контраиндиковане за опструкцију црева, каже ендокринолог Елена Сјуракшина. Да би било што мање „нуспојава“ од трешања, чак и здрава особа треба да се ограничи на порцију бобица од 300-400 грама дневно и да их једе полако, једну по једну. Трешње је најбоље јести као десерт, 30-40 минута након јела.
Користи од конзумирања трешања: -Корисне су за варење због велике количине влакана;
-Помаже код пептичног чира на желуцу и дванаестопалачном цреву;
-Садржи пуно калијума, па је користан за кардиоваскуларне болести и хипертензију; помаже у нормализацији нивоа холестерола;
-Помаже да се ослободите едема;
-Смањује вероватноћу стварања крвних угрушака због кумарина и оксикумарина у саставу;
-Корисно за нервни систем – у трешњама има пуно витамина Б;
-Помаже да се ослободите несанице због садржаја меланина.
Voće koje treba da jedete pre spavanja za dobar san

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Будите опрезни! Зашто не би требало да једете трешње на празан стомак се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.