Фудбалери Манчестер Ситија први пут прваци Европе, Родри за историју и триплету

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 11:00

Фудбалери Манчестер Ситија први пут прваци Европе, Родри за историју и триплету

Фудбалери Манчестер Ситија први пут у историји постали су прваци Европе, пошто су у финалу Лиге шампиона савладали Интер 1:0 (0:0). Фото: Танјуг/AP Photo/Francisco Seco Пред препуним трибинама „Ататурк стадиона“ једини гол постигао је Родри у 68. минуту.
Тим Пепа Гвардиоле постао је 23. првак >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Европе, шести из Енглеске а уједно су комплетирали „триплету“ јер су већ освојили Премијер лигу и ФА куп.
На тај начин поновили су подвиг комшија из Јунајтеда 1999. године.
Интер је већи део меча „парирао“ фаворизованом Ситију, посебно после изласка Кевина Де Брујнеа у 36. минуту због повреде.
Непосредно пре примљеног гола добру шансу имао је Лаутаро Мартинез, после вођства Ситија прво је Федерико Ди Марко погодио пречку, а највећу шансу за изједначење и продужетке пропустио је „резервиста“ Ромелу Лукаку у 88. минуту, када је са пет метара главом шутирао право у голмана Едерсона.
Гвардиола је трећи пут као тренер освојио Лигу шампиона, али први пут после одласка из Барселоне и без Лионела Месија.
Пре две године Сити је у финалу поражен од Челсија (1:0), али сада је у Истанбулу коначно остварио сан богатих арапских власника и постао првак Европе.
Gvardiola: Umoran sam, miran i zadovoljan nakon pobede

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Фудбалери Манчестер Ситија први пут прваци Европе, Родри за историју и триплету се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.