Јапан продужио приправност своје противракетне одбране

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 09:20

Јапан продужио приправност своје противракетне одбране

Јапан је данас продужио стање приправности своје противракетне одбране од балистичких пројектила иако је прошао рок за лансирање севернокорејског сателита. Фото: Unsplash/Alexander Schimmeck Након што је Северна Кореја обавестила званични Токио да планира лансирање сателита у периоду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 31. маја до 10. јуна у поноц́, Јапан је прошлог месеца ставио своју ПВО у стање приправности због претње од балистичких ракета и најавио да ц́е оборити сваки пројектил за који закључи да представља претњу, подсећа Ројтерс.
Северна Кореја је прошлог месеца обавестила Међународну поморску организацију, специјализовану агенцију Уједињених нација одговорну за регулисање поморског саобраћаја о планираном распореду лансирања свог сателита.
Северна Кореја је 31. маја неуспешно покушала да лансира сателит који је свој лет завршио у мору, саопштили су севернокорејски медији.
Zelenski tvrdi da je kontraofanziva toku, ali bez detalja o borbenim operacijama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан продужио приправност своје противракетне одбране се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.