Кореодрама „Рашивање“ одушевила публику синоћ у СНП-у (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 09:00

Кореодрама „Рашивање“ одушевила публику синоћ у СНП-у (ФОТО)

Јуче је на Камерној сцени Српског народног позоришта изведена кореодрама „Рашивање“. У нашој фото-галерији можете погледати како је јучерашњи несвакидашњи перформанс изгледао. Фото: Градске инфо Једно од дела која засигурно описује данашње психофизичко стање, али и актуелне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << друштвене феномене са којима се суочава свакодневно човек јесте кореодрама „Рашивање“ од Сузане Рудић.
„Рашивање“ је кореодрама која је премијерно била изведена и снимљена у КС „Свилара“ пре три године,  у току пандемије. Током њеног пуштања на канилима Свиларе, у само два и по дана након приказивања, ово дело задобило је 13.500 прегледа.
Радња ове кореодраме покреће низ филозофских промишљања у коме се пропитује садашњост, прошлост и сопственост бића. У делу у коме се главне поруке дешавају у покрету и ритму, наглашава се улогу тела, не само кроз радњу, већ и кроз начин на који се стиче целокупна слика.
Рашивање, како сам назив говори, доноси једно разоткривање свега оног што говоримо, свега оног што накупљамо у садашњости, а што се открива кроз тело и покрет.
У кореодрами „Рашивање“, поред њеног творца Сузане Рудић, учествовали су и Саша Крга који је био задужен за кореографију, костиме и режију, Ружица Бојовић која је била задужена за продукцију, за композицију Димитрије Бељански, а док је за наступ био задужен млади ансамбл састављен од Анђеле Пећинар, Јелене Васић, Соње Стекић, Алексе Јовчића и Милана Радовановића.
Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кореодрама „Рашивање“ одушевила публику синоћ у СНП-у (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.