Отворена бирачка места за парламентарне изборе у Црној Гори

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jun.2023, 08:13

Отворена бирачка места за парламентарне изборе у Црној Гори

Бирачка места за ванредне парламентарне изборе у Црној Гори отворена су јутрос у седам сати. Фото: Pexels/Element5 Digital На изборима учествује 15 листа, а бирачко право има 542.468 грађана.
Бирачка места биће затворена у 20 сати.
Жребом је одлучено да је на гласачком листићу прва листа >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << „Јасно је! – Бошњачка странка – мр Ервин Ибрахимовић“, друга је „ХГИ – На правој страни света!“, а трећа „Правда за све! – др Владимир Лепосавић“, преноси РТЦГ.
Листа коалиције Социјалистичке народне партије и Демоса „За тебе“ је на четвртом месту на гласачком листићу, а на петом је листа коалиције коју чине Права Црна Гора, Демохришћански покрет, Слободна Црна Гора, Демократска српска странка и Покрет за Пљевља, под називом „Народна коалиција – сложно и тачка“.
На шестом месту је листа Албанска алијанса, коалиције коју чине Форца, Демократски савез, Демократски савез Црне Горе и грађанска група Покрет за Тузи, следи листа „Преокрет за сигурну Црну Гору – Срђан Перић“, а на осмом месту на листићу је листа „Покрет за промене – Прво Црна Гора – Небојша Медојевић – Реформе за спас земље“.
Листа „Да.
Ми можемо за грађанску Црну Гору!“ је на деветом месту, а на десетом листа коалиције коју чине Демократска партија социјалиста, Социјалдемократе, Демократска унија Албанаца и Либерална партија – „Заједно! За будућност која ти припада – Данијел Живковић“.
Листа „Европа сад – Милојко Спајић“ је на 11. месту на гласачком листућу, следи „СДП – За нашу кућу“, а затим листа коалиције Грађанског покрета УРА и Демократа „Алекса и Дритан – Храбро се броји!“.
На 14. месту на гласачком листићу је листа коалиције Нове српске демократије, Демократске народне партије и Радничке партије „За будућност Црне Горе“, а на 15. листа Албанског форума, који чине Албанска алтернатива, Демократски савез Албанаца и Национална унија Албанаца, под називом „Албански форум – Ник Ђељошај БЕСА за Европски Развој“.
Ovonedeljna dešavanja u Novom Sadu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Отворена бирачка места за парламентарне изборе у Црној Гори се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.