Индонезије: Ерупција вулкана на острву Анак Кракатау

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jun.2023, 19:00

Индонезије: Ерупција вулкана на острву Анак Кракатау

Ерупција вулкана на острву Анак Кракатау у Индонезији избацила је стуб пепела 3 километра у висину, саопштили су данас индонежански званичници. Foto: Pixabay/Pexels/user 2286921 Од петка увече овај вулкан које се налази у индонезијском мореузу Сунда између острва Јава и Суматра, еруптирао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је најмање седам пута, саопштено је из Центра за вулканологију и геолошке опасности Индонезије, преноси АП.
Центар је навео даје ово била ово најдужа ерупција од 2018. године када се срушио подводни део вулканске планине и изазвало смртоносни цунами дуж обала Јаве и Суматре.
Тада је више од 430 особа страдало у цунамију који је изазван урушавањем планине на острву Анак Кракатау док је 40.000 људи расељено.
Нова ерупција није однела људске животе и за сада није издато наређење за евакуацију, али локалне власти су у мају упозориле становнике острва и туристе да се држе на 5 километара од кратера вулкана јер су до тада посетиоци ишли на врх вулканске планине да посматрају спектакуларне призоре у гротлу вулкана.
Grčka ostrva za koja niste znali

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Индонезије: Ерупција вулкана на острву Анак Кракатау се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.