Филипини: Хиљадама евакуисаних због вулкана прете монсунске кише

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jun.2023, 13:30

Филипини: Хиљадама евакуисаних због вулкана прете монсунске кише

Хиљадама људи који су евакуисани због вулкана на централним Филипинима сада прети нова опасност – од монсунских киша које би могао донети надолазећи тајфун. Фото: Танјуг/Karlyn Dupan Hamor
Више од 6.000 мештана било је принуђено да напусти домове због вулкана Мајон, а још неколико >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хиљада треба да буде евакуисано из североисточне провинције Албај којој прети вулкан, преноси АП.

Власти су у четвртак подигле ниво упозорења на опасност од вулкана након што је кратер почео да избацује гас и камење, што указује на појачану активност и могућу ерупцију.
Званичници су упозорили да се Филипинима приближава тајфун Гучол који би могао донети монсунске кише, што би отежало евакуације, као и положај већ евакуисаних становника.
Вулкан Мајон, висок 2.462 метра, је један од најактивнијих на Филипинима, а због последње ерупције 2018. године на десетине хиљада мештана биле су евакуисане, подсетио је АП.
Снажан земљотрес погодио Јапан, северно од Хокаида

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Филипини: Хиљадама евакуисаних због вулкана прете монсунске кише се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.