
Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jun.2023, 05:01
Рецепт дана: Мусака са пилетином
Одлична комбинација пилећег белог меса, печурака и бешамел соса.
Фото: Pixabay/ RmX86
Састојци:
500 грама белог пилећег меса
400 грама свежих печурака
30 грама путера
1 1/2 кашике брашна
300 милилитара млека
100 грама павлаке
Припрема:
Бело месо исеците на танке комаде, па их мало истуците >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << тучком за месо. Затим сваки комад меса пропржити на мало уља, тек толико да добије боју.
Посебно продинстајте печурке, на уљу у коме се пржило месо. Месо и печурке пре пржења мало посолите. Бешамел сос направите тако што ћете растопити путер, у њему продинстати кашику и по брашна, додати млеко, па када почне да кључа умешајте павлаку.
Посуду отпорну на рерну премажите путером и поспите презлама, па поређајте ред белог меса, па ред печурака, па прелијте бешамелом. Урадите то док се сви састојци не потроше. На крају изрендати сир и ставити у рерну да се пече око 20 минута на умереној температури.
Пријатно!
Nadut vam je stomak i otečene su vam noge?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Мусака са пилетином се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.