Вигемарк: Није немогуће да НАТО пошаље неколико хиљада војника на Косово

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jun.2023, 10:23

Вигемарк: Није немогуће да НАТО пошаље неколико хиљада војника на Косово

Одлазећи шеф Еулекса Ларс-Гунар Вигемарк, рекао је да су неки војници Кфора задобили тешке повреде током прошлонедељних инцидената у Звечану и додао да није немогуће да НАТО одлучи да пошаље неколико хиљада војника, уколико ситуација поново ескалира. Фото: Танјуг/AP Photo/Visar Kryeziu „Тамо >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су већ били инциденти најгоре врсте. Сви кажу да је срећа што нисмо имали жртава“, рекао је Вигемарк, пренео је АП.
Након што су Кфорови војници повређени прошле недеље, НАТО је саопштио да ће послати додатних 700 трупа на север Косова и Метохије.
Европски дипломата није одбацио да могућност да НАТО одлучи да распореди „више хиљада војника“ на КиМ. „Уколико ситуација постане нестабилна, уколико почне да ескалира, то слање војника јесте опција“, закључио је Вигемарк.
Вигемарк је рекао да ће доћи тренутак када цивилна полиција Еулекса, која више нема извршну власт, већ само „надгледа и обучава косовску полицију“, више неће бити потребна на КиМ.
„Али, такви услови се још нису створили“, поручио је Вигемарк.
Eksplozija u južnom delu Kosovske Mitrovice, oštećeni prozori na kafićima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вигемарк: Није немогуће да НАТО пошаље неколико хиљада војника на Косово се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.