САД и Велика Британија усвојиле „Атлантску декларацију“ о сарадњи две земље

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jun.2023, 07:22

САД и Велика Британија усвојиле „Атлантску декларацију“ о сарадњи две земље

Премијер Велике Британије Риши Сунак и председник САД Џо Бајден усвојили су данас „Атлантску декларацију“ о економском партнерству две земље. Фото: Танјуг/AP Photo/Susan Walsh Декларација подразумева да ће две државе „успоставити нови приступ“ који ће им омогућити да се „крећу брже >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и сарађују дубље“, преноси BBC.
Додаје се да је један од главних циљева партнерства решавање рањивости у критичним ланцима снабдевања. Између осталог, Лондон и Вашингтон ће подржати индустрију чисте енергије, а декларацијом је и најављен међународни самит о безбедности вештачке интелигенције (АИ) који ће ове године бити одржан у Великој Британије.
Земље ће унапредити сарадњу како би зауставиле „противнике“ да развијају и користе технологије које могу да им нашкоде, а радиће и на учвршћивању лидерства у кључним будућим технологијама – АИ, 5Г и 6Г, као и у инжењерској биологији.
На заједничкој конференцији за медије двојице лидера у Белој кући, Сунак је рекао да ће САД и Велика Британија наставити да воде свет ка већем миру и просперитету. Он је истакао да је савезништво две државе јако и да САД и Велика Британија деле иста уверења.
Поручио је да је свет „безбедније и далеко просперитетније место“ када Лондон и Вашингтон делују заједно.
Амерички председник је додао да за САД не постоји ближа земља од Велике Британије.
Volstrit džornal: Na Kubi će biti izgrađena kineska špijunska baza koja će ciljati SAD

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД и Велика Британија усвојиле „Атлантску декларацију“ о сарадњи две земље се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.