Маракана се потпуно реновира за Лигу шампиона

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 17:40

Маракана се потпуно реновира за Лигу шампиона

Директор стадиона “Рајко Митић” Стефан Дичић најавио је радове на „Маракани“, који ће се одвијати на бројним пољима, а по завршетку реконструкције стадион Црвене звезде ће добити потпуно нови изглед. Фото: Танјуг/Милош Миливојевић „Почели смо припреме за предстојећу сезону, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << како би услови за играче, али и све навијаче током боравка на стадиону “Рајко Митић” били на врхунском нивоу. Звезда добија хибридни терен највишег нивоа. Очекујемо да буде завршен 10. јула, премијеру ће имати на почетку првенства, такође замена подлоге је при крају на помоћном терену“, истакао је Дичић.
Фудбалери Црвене звезде ће у сезони 2023/24 имати прилику да наступају на најмодернијем хибридном терену.
„И са хибридом ћемо морати да скидамо природни део траве, чак је препоручљиво да прво скидање буде одмах после прве године, с тим што се не поставља нови бусен него се усејава трава и то кошта далеко мање од поновног постављања бусена. Завршне радове ће изводити најквалитетнија фирма која је радила терене Реал Мадриду, Пари сен Жермену, али и на стадиону где је одиграно финале Светског првенства“, додаје директор Маракане.
Реконструисана ће бити и централна ложа стадиона “Рајко Митић”.
„Комплетно ћемо да реконструишемо и централну ложу која тренутно није на нивоу клуба Лиге шампиона, а правила протокола ће бити у истој као што су у свим водећим клубовима Европе“, констатовао је Дичић. Радиће екипа из Љутице Богдана и на унапређењу комфора за све навијаче.
„Имаћемо нове столице на западној, источној и јужној трибини и то са таквом врстом пластике коју можемо обновити након што под утицајем сунца крену да бледе. Истина је да је пола столица на стадиону оштећено, зато ћемо све и да их мењамо. На западу ћемо смањити капацитет за око 300 места (први и други ред бочних делова запада) да би надам се успели да спречимо стајање на западној трибини приликом пуног капацитета“, истакао је Дичић.
Популарна Маракана ће добити и нови спољашњи изглед.
„Реновираћемо комплетно и фасаду западне трибине. Урадићемо и нови брендинг око атлетске стазе. Добијамо нови лед у обиму целог терена и додатно други ред леда, да скинемо све фиксне рекламе које су превазиђене“, додао је Дичић.
Такође Црвена звезда ће се потрудити и да се фарбањем степеништа у црвену и белу боју додатно унапреди амбијент.
„Ако УЕФА не буде правила проблеме префарбаћемо степениште у бело где су црвене столице, а у црвено где су беле, исто даје јако леп изглед нашој кући“, закључио је директор стадиона „Рајко Митић.
Komisija za žalbe UEFA usvojila žalbu Fudbalskog saveza Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Маракана се потпуно реновира за Лигу шампиона се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.