Председница Словеније у посети Србији и Северној Македонији

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 17:31

Председница Словеније у посети Србији и Северној Македонији

Председница Словеније Наташа Пирц Мусар допутоваће у среду, 14. јуна, у дводневну радну посету Србији, током које ће се, како је најављено у Љубљани, састати са председником Србије Александром Вучићем. Фото: Wikimedia Commons/ Srečanje predsednika vlade Roberta Goloba z novoizvoljeno predsednico republike Natašo Pirc Musar Канцеларија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << словеначке председнице најавила је да је посета Србије наставак билатералних састанака на највишем политичком нивоу, као и да је посвећена разматрању развоја билатералних односа, пренела је словеначка агенција СТА.
Пирц Мусар и српски званичници разговараће, такође, о мултилатералној сарадњи, развоју односа Европске уније и Србије, ситуацији на Западном Балкану и актуелним регионалним и глобалним питањима.
Пирц Мусар долази у Београд на позив председника Србије Александра Вучића.
Она ће бити почасни гост пријема у словеначкој амбасади у Београду поводом Дана државности Словеније.
Пре Србије, председница Словеније боравиће у уторак и среду у посети Северној Македонији.
Главне теме током њених посета Београду и Скопљу биће билатерални односи, ситуација на Западном Балкану и евроинтеграције региона.
Srpski kralj Milan Obrenović je otac Vinstona Čerčila? Da li je ovo saznanje uticalo na Čerčilovu odluku u Drugom svetskom ratu?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Председница Словеније у посети Србији и Северној Македонији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.