Филипини: Подигнут ниво узбуне на степен три на вулкану Мајон после ерупција

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 12:06

Филипини: Подигнут ниво узбуне на степен три на вулкану Мајон после ерупција

Филипини су подигли данас ниво узбуне трећи ниво на вулкану Мајон, након што су забележени вулкански потреси и стотине одрона камења. Фото: Танјуг/AP Photo/John Michael Magdasoc Вулкан, висине од 2.462 метра у централној провинцији Албај, „испољава магматску ерупцију“, саопштила је филипинска >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << вулканолошка агенција.
Агенција је подигла данас ниво узбуне за вулкан Мајон на три на скали од пет, након што је ниво узбуне подигнут на степен два 5. јуна.
Агенција је навела да људи у радијусу од шест километара од вулкана треба да се евакуишу, као и да пилоти треба да избегавају прелете у близини кратера вулкана, пренео је Ројтерс, Мајон је један од најактивнијих од 24 вулкана на Филипинима, а еруптирао је више од 50 пута у последња четири века.
Најразорнија ерупција догодила се у фебруару 1841. године када је лава затрпала град и када је погинуло 1.200 људи.
Филипини се налазе у пацифичком „ватреном појасу“, где су вулканске активности и земљотреси уобичајени.
Мајон привлачи бројне туристе због свог готово савршеног конусног облика.
Видео снимци Њујорка који је обавијен димом слични онима са Марса (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Филипини: Подигнут ниво узбуне на степен три на вулкану Мајон после ерупција се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.