Притужба против Инстаграма, ЈуТјуба, ТикТока и Твитера због промоције крипта

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 11:35

Притужба против Инстаграма, ЈуТјуба, ТикТока и Твитера због промоције крипта

Европска организација потрошача (БЕУЦ) поднела је данас притужбу Европској комисији (ЕК) против платформи Инстаграм, ЈуТјуб, ТикТок и Твитер због наводних обмана приликом промоције крипто валута. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky У притужби се наводи да такво оглашавање крипто валута >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на поменутим платформама, преко инфлуенсера и класичних реклама, излаже потрошаче потенцијално великој штети, као што је губитак значајне своте новца, преноси Ројтерс.
БЕУЦ је позвао европску мрежу за заштиту потрошача (CPC Network) да од поменутих платформи тражи строжу контролу рекламе и спречи инфлуенсере да обмањују потрошаче.
„Крипто валуте ће ускоро бити регулисане новим законом, али он се не односи на компаније које воде друштвене платформе и профитирају од рекламе крипто валута, на штету потрошача“, саопштила је генерална директорка БЕУЦ-а Моник Гојен.
Према њеним речима, БЕУЦ жели да поменуте платформе заштите потрошаче од „крипто превара и лажних обећања“.
Vacap dodaje opciju, korisnici će moći da prate naloge koji im nisu u kontaktima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Притужба против Инстаграма, ЈуТјуба, ТикТока и Твитера због промоције крипта се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.