Зеленски посетио поплављену област Херсона после рушења бране Каховка

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 11:15

Зеленски посетио поплављену област Херсона после рушења бране Каховка

Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да је посетио поплављену јужну област Херсона и разговарао о ситуацији после уништења бране Каховка. Фото: Танјуг/AP Photo/Evgeniy Maloletka Зеленски је написао на Телеграму да је разговарао са надлежнима о евакуацији становништва >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из потенцијалних поплављених зона, санирању последица изазваних експлозијом бране, као и организацији живота и подршци поплављеним подручјима, пренео је Ројтерс.
Зеленски је навео да је разговорано и о обнављању екосистема у региону и оперативној војној ситуацији након катастрофе изазване рушењем бране Каховка.
Украјински председник је поставио и видео снимке своје посете Херсону.
У посебном посту, такође праћеном видео снимком, Зеленски је навео да је посетио и путни прелаз преко којег се евакуише становништво.
Важно је израчунати штету и издвојити средства да надокнаду становницима погођеним катастрофом и предузећима, рекао је Зеленски. Начелник Херсона је раније данас рекао да је 600 квадратних километара региона под водом – највећи део на руској окупираној страни Дњепра – као и да је готово 2.000 људи већ напустило погођена подручја.
Русија и Украјина међусобно се оптужују за уништење бране хидроелектране Каховка на Дњепру у уторак.
Херсон се налази на обали Дњепра, око 60 километара низводно од бране Каховка.
Video snimci Njujorka koji je obavijen dimom slični onima sa Marsa (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски посетио поплављену област Херсона после рушења бране Каховка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.