Ситуација на северу КиМ непромењена

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 10:22

Ситуација на северу КиМ непромењена

На северу Косова и Метохије од јутрос је мирно, ноћ је протекла без инцидената, а Срби се и даље окупљају испред општинских зграда у Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, јавља репортер Танјуга. Фото: Танјуг/Дописништво КиМ У општинским згрдама су и даље припадници такозване >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Косовске полиције, као и специјалци, а између грађана и њих су распоређени војници КФОР-а, који надгледа и главне прилазне путеве на северу, како према Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, тако и у близини северног дела Косовске Митровице.
У Лепосавићу се испред општине одржавају Радничке спортске игре, док се у Звечану свакодневно одржавају разни перформанси, који указују на ненормалан живот становника тог града.
За данас је најављен перформанс студената. Још увек нема најава да би припадници такозване Косовске полиције могли да се повуку са севера наше јужне покрајине.
Срби протестују мирно и захтевају да се припадници специјалне полиције такозваног Косова повуку из општинских зграда и читаве територије северног дела јужне покрајине, да нови албански градоначекници не улазе у зграде већински српских општина, као и да Радош Петровић и Душан Обреновић, ухапшени пре сукоба грађана и припадника КФОР-а, буду пуштени на слободу.
Чучковић: Сва градилишта завршавамо у рекордном року

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ситуација на северу КиМ непромењена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.