Ово је суперхрана за организам

Izvor: GradskeInfo.rs, 08.Jun.2023, 09:01

Ово је суперхрана за организам

Мирис цимета увек нас асоцира на све оне укусне посластице и колаче, и некада су неке ствари незамисливе без овог додатка. А да ли сте знали да се управо цимет због бројних лековитих својстава сматра и “суперхраном”. Фото: Pexels/Ngo Trong an Коришћен хиљадама година, цимет је један >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од најстаријих зачина познатих човеку. Осим што се користио у бројним ритуалима врачања у многим културама, а посебно код старих Египћана, Кинеза и античких Римљана, древни су народи били итекако свесни лековитости овог зачина.
Цимет се кроз векове показао корисним у лечењу бројних здравствених тегоба као што су менструалне тегобе, артритис, прехлада и пробавне сметње, а модерна је наука том попису придодала и друга корисна својства, попут блокирања упала и раста бактерија, те помоћ при регулацији шећера у крви због чега се посебно препоручује дијабетичарима. Овај готово чаробни зачин обилује калцијумом, гвожђем, манганом и влакнима, а садржи и витамине Ц и К, магнезијум, селен и цинк. Приписују му се и антибактеријско и антимикотичко дјеловање, а осим шећера у крви, регулише и ниво масти и холестерола.
Зато следећи пут кад направите кафу, смоотхие или пак воћну салату, додајте и прстохват цимета, ваш организам ће вам бити захвалан.
Kada treba piti jogurt?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ово је суперхрана за организам се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.