Бела кућа испитује наводе да је Русија гранатирала хидроелектрану Каховка

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jun.2023, 21:17

Бела кућа испитује наводе да је Русија гранатирала хидроелектрану Каховка

Портпарол Беле куће Џон Кирби изјавио је данас да САД не могу да кажу шта је довело до уништења бране Каховка у Украјини, али да испитују извештаје о томе да је Русија изазвала експлозију. Фото: WikimediaCommons/Matt H. Wade Он је навео да је услед напада на брану страдао велики број људи, као >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и да су хиљаде Украјинаца евакуисане из те области, преноси Ројтерс.
„Чинимо све што можемо да проценимо извештаје о томе да је Русија одговорна за експлозију и радимо са Украјинцима на прикупљању више информација, али не можемо са сигурношћу да кажемо шта се догодило“, рекао је Кирби на конференцији за новинаре.
Додао је да ће уништење хидроелектране Каховка имати „разоран утицај“ на енергетску безбедност Украјине.
Украјински председник Володимир Зеленски изјавио је данас да је Русија намерно гранатирала хидроелектрану, али да то неће утицати на напоре Кијева да поврати своје територије.
Са друге стране, из Москве су поручили да је реч о терористичком акту који су извеле украјинске снаге у оквиру своје контраофанзиве.
Ukrajina nazvala Rusiju terorističkom državom na saslušanju u Svetskom sudu UN

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Бела кућа испитује наводе да је Русија гранатирала хидроелектрану Каховка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.