Ево зашто треба да једемо кајсије сваки дан!

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jun.2023, 20:01

Ево зашто треба да једемо кајсије сваки дан!

Познато је да воће доприноси здрављу, а кајсије нису изузетак. Кајсије су „меснати” и укусни плодови који обезбеђују неопходну дневну дозу витамина А и Ц и око 6 одсто калијума. Фото: Pixabay/stevepb Ово воће се гаји веома дуго и може се користити на много начина. Неки га користе за побољшање >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дигестивног система, а други у лечењу дијабетеса.
Очи Кајсије су богате витаминима А и Ц, каротеноидима и бета каротеном, смањују ризик од проблема са видом. Ако желите бољи вид, укључите кајсије у исхрану.
Грозница Један од најбољих начина за лечење грознице је јести кајсије. Сок од овог воћа је веома користан и делује противупално и снижава телесну температуру. У сок од кајсије можете додати и мало меда, као и мало воде.
Кости Кајсије садрже есенцијалне хранљиве материје које су телу потребне за јачање костију. Редовна конзумација кајсије обезбедиће правилан раст и развој здравих костију. Кајсије такође спречавају болести повезане са старењем као што је остеопороза.
Затвор Кајсије раде чуда када је у питању побољшање дигестивног система. Садрже доста пектина, који помаже у решавању проблема са опстипацијом (затвором), па лекари препоручују кајсије пацијентима који имају такве тегобе.
Nabavite magičnu lavandu: Biljka od neprocenjive važnosti za žene

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево зашто треба да једемо кајсије сваки дан! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.