САД увеле санкције групи повезаној са руском обавештајном службом због Молдавије

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jun.2023, 20:02

САД увеле санкције групи повезаној са руском обавештајном службом због Молдавије

САД су увеле данас санкције припадницима групе повезане са руском обавештајном службом због њихове наводне улоге у напорима Москве да дестабилизује демократију и утиче на изборе у Молдавији, саопштило је америчко министарство финансија. Фото: Танјуг/AP Photo/Patrick Semansky У саопштењу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се наводи да су санкције усмерене на седам особа, од којих неколико одржавају везе са руским обавештајним службама.
Међу њима је и вођа групе Константин Прокопјевич Сапожников који је организовао заверу да дестабилизује Владу Молдавије почетком 2023. године, пренео је Ројтерс.
Заменик америчког министра финансија Брајан Нелсон рекао је да санкције, које су уведене данас, осветљавају, како је навео, „руске сталне тајне напоре да се дестабилизују демократске нације“ ради остваривања интереса Москве.
SAD: Majk Pens kandidovaće se za republikansku predsedničku nominaciju

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД увеле санкције групи повезаној са руском обавештајном службом због Молдавије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.