Блинкен: Ширење јеврејских насеља је препрека израелско-палестинском миру

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jun.2023, 19:14

Блинкен: Ширење јеврејских насеља је препрека израелско-палестинском миру

Амерички државни секретар Ентони Блинкен обећао је данас да ће САД наставити с посвећеношћу безбедности Израела и решењу о две државе за израелско-палестински сукоб, али је рекао да би ширење јеврејских насеља била препрека миру. FOTO: AP Photo/Manuel Balce Ceneta У говору пред произраелском >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << лобистичком групом Америчко-израелском комитету за јавне послове (AIPAC), Блинкен је такође рекао да би потези ка анексији Западне обале, коју је окупирао Израел или нарушавање тренутног стања на светим местима, наштетили изгледима за решење, пренео је Ројтерс.
Администрација председника Џозефа Бајдена критиковала је израелску десничарску владу због потеза, које види као консолидацију насеља, као и због провокативних посета неких чланова владе одређеним местима у Јерусалиму, светим и за муслимане и за Јевреје.
„Проширење насеља јасно представља препреку хоризонту наде који тражимо“, рекао је Блинкен.
Шеф дипломатије САД измамио је аплауз, када је говорио о дугогодишњој америчкој посвећености Израелу и рекао да су све опције на столу када је у питању спречавање израелског непријатеља број један, Ирана, да набави нуклеарно оружје.
Блинкен, који ће ове недеље отпутовати у Саудијску Арабију, рекао је да ће Сједињене Америчке Државе наставити да помажу Израелу у покушајима интеграције са својим суседима.
„САД имају истински интерес у вези са националном безбедношћу промовисањем нормализације односа између Израела и Саудијске Арабије“, додао је Блинкен.
Peskov: Čekamo konkretne predloge SAD o kontroli naoružanja

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Блинкен: Ширење јеврејских насеља је препрека израелско-палестинском миру се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.