Петковић: Захтевамо хитну реакцију и ослобађање невиних Срба

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jun.2023, 10:35

Петковић: Захтевамо хитну реакцију и ослобађање невиних Срба

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић подсетио је да је данас недељу дана како је Куртијева полиција отела Радоша Петровића и Душана Обреновића, док су мирно седели испред општине Звечан и од представника међународне заједнице затражио хитну реакцију и њихово ослобађање. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/Владимир Шпорчић „Фотографије и снимци настали тог дана јасно доказују да су Радош и Душан ухапшени пре било каквих немира у Звечану“, написао је Петковић на Твитеру, уз фотографије и снимак са протеста Срба у Звечану, током којих је косовска полиција ухапсила Петровића и Обреновића.
„Очигледно је да Курти хапси и прогони невине Србе!“, истакао је Петковић.
Он је упитао специјалног представника ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослава Лајчака, шефа Мисије ОЕБС на КиМ Мајкла Давенпорта, шефа Еулекса Ларс-Гунара Вигемарка и УНМИК да ли су видели те недвосмислене доказе и затражио хитну реакцију и ослобађање невиних Срба Радоша и Душана.
Srbi se deseti dan okupljaju ispred Opštine u Zvečanu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Петковић: Захтевамо хитну реакцију и ослобађање невиних Срба се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.