
Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jun.2023, 13:00
Џејми Оливер открива: Тајна хрскавог поврћа је техника „полутајмера“
Ово је посебно корисно са поврћем као што су шпаргле, тиквице, паприка и броколи.
Фото: Unsplash/Clem Onojeghuo
Џејми Оливер, познати британски кувар и телевизијска личност, стекао је репутацију због својих једноставних, али ефикасних техника припреме хране. Једна од његових најпознатијих >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << техника је „полутајмер“ поврћа.
Ова техника укључује делимично кување поврћа пре него што га пребаците у врели тигањ или роштиљ. Џејми то ради тако да поврће задржи хрскавост, али истовремено појача укус. За овај поступак, поврће ће брзо скувати у кључалој води или накратко бланширати. Ово је посебно корисно са поврц́ем као што су шпаргле, тиквице, паприка и броколи.
Полувреме за поврће омогућава постизање савршене равнотеже између хрскавости и мекоће. Делимично кување омекшава поврће, што га чини лакшим за каснију припрему на тигању или роштиљу, док у исто време задржава природну хрскавост. Ово је кључно јер хрскава текстура доприноси укусу и доживљају јела.
Поред тога, овом техником се постиже и интензивирање укуса поврћа. Полукување поврћа омогућава да се природни сокови и ароме ослободе и интензивирају, што резултира богатијим и дубљим укусом. Поврће постаје пуније и свежије, а укуси се прожимају на јединствен начин.
Џејми Оливер је мајстор у савладавању ове технике и често је користи у својим рецептима. Његови оброци се често хвале због хрскавости поврћа и изражених укуса које постиже овим једноставним триком.
Дакле, ако желите да унапредите своје кулинарске вештине и обогатите оброке, можете се ослонити на технику поврћа „полутајмер” Џејмија Оливера. Истражите свет нових укуса и текстура које ова техника доноси и одушевите своје госте хрскавим и укусним јелима која припремате.
Da li med može da zameni šećer?
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Џејми Оливер открива: Тајна хрскавог поврћа је техника „полутајмера“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.