Сунак жели да изгради блиске и искрене односе с америчким председником Бајденом

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Jun.2023, 10:23

Сунак жели да изгради блиске и искрене односе с америчким председником Бајденом

Британски премијер Риши Сунак, поводом посете Вашингтону следеће седмице, рекао је да жели да изгради блиске и искрене односе с америчким председником Џозефом Бајденом. Фото: Танјуг/AP/David Cliff Сунак би требало да посети главни град САД у четвртак и тамо разговара с политичарима >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Конгресу, лидерима из пословног света, као и с председником, пренела је агенција Ројтерс.
Сунаку је ово прва посет САД откако је постао британски премијер.
„Сједињене Државе су наш најближи савезник. Ми смо једни другима партнери којима се у свему првима окрећемо, од сигурности за наше људе до раста економије“, рекао је Сунак у изјави уочи прве службене посете Вашингтону откако је постао премијер.
„Зато је толико важно да британски премијер гради блиске и искрене односе с председником Сједињених Држава. Сваки глобални проблем ми ћемо решавати заједно“, истакао је он.
Сунак и Бајден требало би да разговарају о побољшању економских веза и наставку војне подршке за Украјину у рату с Русијом.
Неће, међутим, бити речи о споразуму о слободној трговини, рекао је ове недеље Сунаков портпарол.
Лондон жели да изгради боље односе с САД након напетости узрокованих изласком Британије из Европске уније.
У априлу је званичник Беле куће демантовао да је Бајден антибритански расположен, након што је провео само пола дана у Северној Ирској, а потом отпутовао у Ирску где је боравио два и по дана.
Aktivnosti kineskog ratnog vazduhoplovstva i mornarice nadomak Tajvana

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Сунак жели да изгради блиске и искрене односе с америчким председником Бајденом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.