У округу ирског града забрањена употреба смарт телефона до средње школе

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jun.2023, 20:46

У округу ирског града забрањена употреба смарт телефона до средње школе

Родитељи у основним школама у округу Виклоуу у ирском граду Грејстонсу удружили су се и усвојили забрану употребе паметних телефона до средње школе. Фото: Pixabay/JESHOOTS-com „Ако нико не користи телефон, нећете се осећати као да сте чудни. Много је лакше рећи не“, саопштили су представници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << осам удружења родитеља из осам основних школа.
Реч је о ретком примеру да цео град заједнички делује по овом питању, пише “Гардијан“.
План је да се деци ускрати право на употребу паметних телефона код куће, у школи и било где, све док не крену у средњу школу.
„Примена на сву децу у овој области ће, надамо се, обуздати притисак вршњака и ублажити сваку огорченост“, наводе родитељи.
Политика широм града смањује шансе да дете има вршњака са паметним телефоном, а родитељи забрану могу да представе као правило школе.
Иницијатива је изазвала интересовање удружења родитеља у Ирској и иностранству и навела је ирског министра здравља Стивена Донелија, који живи у близини Грејстонса, да препоручи усвајање таквог предлога на националном нивоу, наводи “Гардијан“.
„Ирска може бити и мора да буде светски лидер у обезбеђивању да деца и млади људи не буду мета и да не буду оштећени њиховим интеракцијама са дигиталним светом“, написао је Донели за „Ајриш тајмс“, како преноси “Гардијан“.
De Niro reagovao na vest da Al Paćino čeka prinovu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У округу ирског града забрањена употреба смарт телефона до средње школе се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.