Иран, Саудијска Арабија, УАЕ, Ирак, Индија и Пакистан планирају поморски савез

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jun.2023, 12:13

Иран, Саудијска Арабија, УАЕ, Ирак, Индија и Пакистан планирају поморски савез

Командант иранске морнарице Шахрам Ирани рекао је да Иран и Саудијска Арабија, као и три друге заливске државе, планирају да формирају поморски савез који це укључивати и Индију и Пакистан, јавили су данас ирански медији. Фото: WikimediaCommons/Mostafameraji Ирани је рекао да су земље региона >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << схватиле да међусобна сарадња доноси сигурност за цело подручје, наводећи да ће у савезу учествовати и Уједињени Арапски Емирати (УАЕ), Бахреин, Катар и Ирак.  Најавио је да ће савез бити ускоро формиран, не наводећи детаље, пренео је Ројтерс.
Иран је недавно покушавао да поправи затегнуте односе са неколико заливских арапских држава.
Саудијска Арабија и Иран су у марту окончали седам година непријатељства постизањем споразума, уз посредство Кине, о потреби регионалне стабилности и економске сарадње.
Bajden danas potpisuje zakon o podizanju gornje granice američkog duga

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Иран, Саудијска Арабија, УАЕ, Ирак, Индија и Пакистан планирају поморски савез се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.