Брнабић са Билчиком и Немецом о актуелним питањима

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Jun.2023, 08:15

Брнабић са Билчиком и Немецом о актуелним питањима

Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се јуче са известиоцем Европског парламента за Србију Владимиром Билчиком и чланом Делегације Одбора ЕП за стабилизацију и придруживање Европској унији Матјажом Немецом, са којима је разговарала о актуелним питањима. Фото: Танјуг/Влада >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Републике Србије/Слободан Миљевић На почетку састанка чланови делегације ЕУ упутили су изразе најдубљег саучешћа поводом трагичних догађаја који су потресли Србију и истакли да је народ Европске уније уз Србију.
Председница владе је истакла да је оформљена Радна група за ментално здравље и подршку младима коју чине експерти из различитих области како би смо свима пружили неопходну и адекватну помоћ.
Брнабић је истакла да је приоритет Владе Србије и председника Србије Александра Вучића очување мира и стабилности и да су увек спремни за разговор са представницима опозиције како би чули њихове захтеве и нашли заједничко решење. Посланик Билчик се у име делегације Европског парламента захвалио премијерки на отвореном разговору.
Он је потврдио решеност Европског парламента да пружа подршку Народној скупштини Србије у јачању демократских институција и правила у циљу неговања културе дијалога, наведено је у саопштењу владе.
Посланици Европског парламента су саслушали ставове опозиционих странака и сада се састају са партијама владајуће коалиције.
Сутра ће се састати и са председником Скупштине Србије Владимиром Орлићем.
Састанку су присуствовали амбасадор и шеф Делегације Европске уније у Републици Србији Емануеле Жиофре и бивши посланици у Европском парламенту Кнут Флекенштајн и Алојзе Петерле, који су се сагласили са премијерком да је дијалог кључан за очување мира и стабилности, наведено је у саопштењу.
Lajčak i Eskobar 5. i 6. juna u Beogradu i Prištini

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Брнабић са Билчиком и Немецом о актуелним питањима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.