Северни ток: Нови детаљи истраге о експлозији

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jun.2023, 19:21

Северни ток: Нови детаљи истраге о експлозији

Немачка Савезна канцеларија за борбу против криминала (БКА) претресла је стан на подручју Немачке и саслушала женску особу, у оквиру истраге која се води око саботаже гасовода Северни ток, пише данас „Дојче веле”. Фото: Танјуг/Swedish Coast Guard via AP Током протекле недеље БКА је, како >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су објавили немачки медији, у Франкфурту на Одри обавио претрес стана особе која нема статус осумњичене.
Ради се о бившој партнерки једног украјинског осумњиченог против кога се води конкретна истрага. Она је саслушана, а како тврде немачки медији, заплењен је и њен мобилни телефон.
Сведокиња и осумњичени Украјинац имају очигледно једно заједничко дете. Они су, како се даље наводи, једно време и живели заједно.
Истражни органи БКА су, судећи по информацијама медија, узели једну пробу ДНК тог детета како би је упоредили с ДНК пронађеним на јахти „Андромеда”, која је такође у фокусу истраге.
На тај начин намеравају да провере да ли се осумњичени Украјинац у септембру прошле године заиста налазио на том пловилу.
Портпаролка немачког Савезног државног тужилаштва потврдила је да је „25. маја у Франкфурту на Одри извршена претрага стана једне особе која се не сумњичи”.
„Дојче веле” истиче да се ради вероватно о једном од најексплозивнијих истражних поступака у историји СР Немачке. Савезно државно тужилаштво већ месецима покушава да расветли околности напада на гасовод Северни ток у септембру 2022.
Velika poskupljenja u Hrvatskoj, po cenama u ugostiteljstvu prednjači Trogir

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Северни ток: Нови детаљи истраге о експлозији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.