Да ли треба да променимо четкицу за зубе након што смо били болесни?

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jun.2023, 18:01

Да ли треба да променимо четкицу за зубе након што смо били болесни?

Лекари тврде да је добро очистити кућу након што смо се прехладили. Предлажу скидање постељине, прање веша, али и брисање свих површина у кући како би се решиле бактерије. Фото: Pixabay/Hans Али да ли то значи да треба да променимо и четкицу за зубе?
Четкица за зубе је један од оних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << предмета који су били у директном контакту са нашом прехладом, па је најбоље да и њу заменимо након што смо се разболели.
Oво је посебно важно ако имате посла са инфекцијама као што су орални херпес, грип, упале грла, па чак и обичне прехладе.
Бактерије могу да живе на четкици за зубе између 24 сата и неколико недеља у зависности од врсте бактерије. Због тога је важно променити четкицу због могућности нове инфекције. Оно што би вас могло збунити је да не би требало да мењате четкицу за зубе када сте болесни.
Коришћење исте четкице за зубе док сте болесни неће продужити ваше лоше здравље.
Такође, оно што би могло бити контраинтуитивно је да не морате да покривате четкицу за зубе док сте болесни, јер већина бактерија умире у присуству кисеоника.
Zašto je važno da često perete mašinu za sudove?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли треба да променимо четкицу за зубе након што смо били болесни? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.