Играоница за децу „У посуди од печене земље чувало се жито, семе племенито“ у Музеју Војводине

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jun.2023, 15:56

Играоница за децу „У посуди од печене земље чувало се жито, семе племенито“ у Музеју Војводине

Инспирисани актуелном изложбом  Пшеница – од њиве до трпезе, Одељење за педагошки рад и односе с јавношћу у недељу, 4. јуна у 11 сати, Дунавска 35, организује играоницу  ,,У посуди од печене земље чувало се жито, семе племенито“,  за децу узраста 5 – 10 година. Фото: Градске >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << инфо На радионици посветићемо пажњу праисторијској посуди – питос која је служила за чување течне или суве хране, посебно житарица.
У креативном делу радионице деца ће од пластелина правити једну од најстаријих посуда – питос, украшаваће је орнаментима и зрнима жита.
Играоницу воде: Мина Јосимовић и Ивана Степанов, музејски педагози.
„Hrana za uši“ ove subote na Petrovaradinskoj pijaci

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Играоница за децу „У посуди од печене земље чувало се жито, семе племенито“ у Музеју Војводине се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.