Јокић умало да обори рекорд Мајкла Џордана, „Једва сам чекао да почне утакмица, уживам кад играмо тимски“ (ВИДЕО))

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jun.2023, 12:59

Јокић умало да обори рекорд Мајкла Џордана, „Једва сам чекао да почне утакмица, уживам кад играмо тимски“ (ВИДЕО))

Једва сам чекао да све почне. Последњих дана било је еуфорије, помало и „лудо“, али кад је почела утакмица осећао сам се врло комфорно на терену, рекао је најбољи кошаркаш Денвера Никола Јокић после победе Денвера против Мајамија (104:93) у првом мечу великог финала НБА лиге. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Танјуг/AP Photo/Jack Dempsey Јокић је уписао девети трипл-дабл у овом плеј-офу (27 поена, 10 скокова и 14 асистенција) и опет оборио неколико рекорда.
Први је играч на дебију у великом финалу са трипл-даблом, после Џејсона Кид, први после Мајкла Џордана са највише поена и асистенција на дебију и први центар са 14 асистенција у финалу.
Nikola Jokic's 14 assists are the most by a center in Finals history
Get to ABC for the final 1:38 of Game 1! pic.twitter.com/kzp4Rw0124
— NBA (@NBA) June 2, 2023

„Мајами је одлична екипа, врло су интелигентни, никада не играју исту одбрану. Ми смо били фокусирани и то је било најбитније“, истакао је Јокић у разговору са новинарима после меча.
Он је на питање зашто није „форсирао“ шут објаснио да то никада не ради, посебно кад екипа има предност у рекету захваљујући Ерону Гордону. „Дуго играмо овај стил кошарке. Сви имамо лопту у рукама, сви учествујемо у игри и сви уживамо. Играмо тимску кошарку, тако сам научен од малих ногу , тешко је победити екипу која игра тимски“, поручио је Јокић и открио да не држи говоре у свлачионици и да је то „посао ветерана у екипи“.
Други меч финала на програму је у ноћи између недеље и понедељка од два сата по српском времену.
Alkaraz: Volim da verujem da sam 100 odsto Alkaras, a ne bilo čija kopija

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јокић умало да обори рекорд Мајкла Џордана, „Једва сам чекао да почне утакмица, уживам кад играмо тимски“ (ВИДЕО)) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.