Русија: Украјина гранатирала села у Брјанску и напала дроновима села у Смоленску

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jun.2023, 11:27

Русија: Украјина гранатирала села у Брјанску и напала дроновима села у Смоленску

Украјинске снаге гранатирале су два села на западу Русије, у региону Брјанска, а у том нападу нико није повређен, изјавио је данас регионални губернатор Александар Богомаз. Фото: Танјуг/AP Photo/Efrem Lukatsky Богомаз је написао на Телеграму да су украјинске снаге напале околину села >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Ломаковка и Новаја Погошч.
Губернатор Белгородске области у Русији Вјачеслав Гладков рекао је данас да су украјинске снаге током ноћи гранатирале Шебекински округ, а евакуисано је више од 2.500 људи из околине, пренео је Ројтерс.
Украјина негира да је њена војска умешана у те нападе.
Две беспилотне летелице дугог домета напале су рано јутрос објекте енергетског комплекса у два села у Смоленској области у Русији, а није било жртава, нити штете, рекао је вршилац дужности губернатора региона Василиј Анохин.
Анохин је написао на Телеграму да оперативне службе раде на лицу места на отклањању последица. Удаљеност села од руско-украјинске границе је већа од 300 километара, пренео је ТАСС.
Украјинске власти укинуле су данас узбуну за ваздушни напад у већем делу земље, а званичници у главном граду Кијеву саопштили су да је одбрана оборила више од 30 руских пројектила и дронова.
Москва је извршила око 20 напада ракетама и дроновима на украјинске градове од почетка маја.
Bajden se ponovo sapleo i pao, Bela kuća: Bajden je dobro nakon pada u Koloradu (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија: Украјина гранатирала села у Брјанску и напала дроновима села у Смоленску се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.