Рецепт дана: Ледени чизкејк

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jun.2023, 05:00

Рецепт дана: Ледени чизкејк

Ледени чизкејк је летња посластица, идеална ако желите да уживате у освежавајућем десерту или га припремите унапред. У замрзивачу може да стоји до три месеца. Фото: Pixabay/congerdesign Састојци:
200 грама кекса 2 кашике смеђег шећера 60 грама путера 240 милилитра пуномасне павлаке за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шлаг 450 грама крем сира 120 милилитра пуномасне павлаке 120 грама шећера у праху 2 кашике екстракта ваниле 1 кашика лимуновог сока ½ кашичице соли Припрема: Кексе измиксајте у мрвице или ставите у пластичну кесу и истуците тучком или неколико пута пропасирајте ваљком. Додајте шећер и отопљени путер и мешајте да се сједини. Чврсто притисните мрвице у плех. Ставите у замрзивач на 15 минута да се охлади. Крему умешајте у шлаг и оставите са стране. Крем сир помешајте са шећером у праху, сољу, екстрактом ваниле и лимуновим соком. Додајте шлаг у мешавину сира помоћу лопатице. Ако желите, у овом тренутку можете додати и друге састојке, као што су воћни пире или сосови. Смесу прелити преко охлађене коре. Куцните калупом неколико пута по радној површини да се смеса слегне и поравнајте је шпатулом. Ставите торту у замрзивач преко ноћи. Пре сервирања оставите торту на собној температури 5 минута, а затим ножем умоченим у врелу воду прођите око торте и украсите воћем, компотом, сирупима по жељи…
Пријатно!
Zašto ne treba potpuno izbaciti iz ishrane ugljene hidrate

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рецепт дана: Ледени чизкејк се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.