Русија казнила платформу Воцап, није избрисала забрањени садржај

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jun.2023, 13:36

Русија казнила платформу Воцап, није избрисала забрањени садржај

Руски суд је данас казнио платформу Воцап (WhatsApp) са 34.710 евра јер није избрисала садржај који је забрањен у тој земљи. Фото: Pexels/Anton Овом пресудом је у Русији одређена прва казна за поменуто кривично дело, преноси Ројтерс.
Агенција РИА Новости објавила је да је казна изречена >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << због одбијања Воцапа да избрише информације о леку „лирика“, чија је производња и продаја забрањена у Русији. Воцап је раније био кажњаван у Русији због тога што је наводно одбио да се усклади са руским законом о подацима, подсећа британска агенција.
Мета, матична фирма Воцапа забрањена је прошле године у Русији као „екстремистичка“, као и њене платформе Фејсбук и Инстаграм.
Mađarska udvostručila broj dozvola za srpske kamiondžije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија казнила платформу Воцап, није избрисала забрањени садржај се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.