Зеленски: Украјина спремна да буде у НАТО, чека да блок буде спреман да је прими

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jun.2023, 10:36

Зеленски: Украјина спремна да буде у НАТО, чека да блок буде спреман да је прими

Председник Украјине Володимир Зеленски је током данашње посете Молдавији изјавио да је Украјина спремна да буде у НАТО и да Кијев чека да блок буде спреман да прими његову земљу. Фото: Танјуг/AP Photo/Andreea Alexandru Он је поновио и жељу Украјине да се придружи Европској унији, пренео >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је Ројтерс.
„Ми подржавамо Молдавију и њене људе који се интегришу у ЕУ. Подржали сте наш народ, наше избеглице које су избегле током првих дана рата и то никада нећемо заборавити“, рекао је Зеленски у присуству председнице Молдавије Маје Санду.
„Наша будућност је у ЕУ. Украјина је спремна да уђе у НАТО“, истакао је Зеленски. Самит Европске политичке заједнице чији је домаћин Молдавија одржава се око 20 километара од границе са Украјином.
Holandija: Četvrtina mladih ima prekomernu težinu, od toga sedam odsto gojazno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски: Украјина спремна да буде у НАТО, чека да блок буде спреман да је прими се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.