ИФО: У мају опало расположење у немачкој хемијској ундустрији

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Jun.2023, 10:34

ИФО: У мају опало расположење у немачкој хемијској ундустрији

Расположење у немачкој хемијској индустрији је додатно опало у мају, закључак је нове студије Института за економска истраживања ИФО из Минхена. Фото: ТанјугAP Photo/Michael Sohn ИФО индекс пословног расположења у немачкој хемијској индустрији је у мају пао на -11,1 поена, са априлских >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << -3,9 поена.
Компаније у хемијској индустрији имају знатно мања пословна очекивања – овај индекс је у мају опао са априлских 11,4 поена на -4,1 поена. Већина фирми у овом сектору је описала своју садашњу ситуацију као „лошу“, наводи се на сајту ИФО.
„Тамни облаци су се надвили и над секторима који су кључни партнери хемијске индустрије: ИФО индекс пословног расположења је пао у производњи и грађевинарству“, сматра стручњак ИФО за индустрију Ана Волф. Истраживање у мају је ипак донело и неке добре вести.
Уска грла у снабдевању полупроизводима попуштају, пошто је само 16,9 одсто компанија у хемијској индустрији пријавило ове проблеме у мају, најмање од 2021. године.
Поред тога, знатно више фирми у хемијској индустрији је у мају снизило цене својих производа у поређењу са претходним периодом.
SAD će produžiti suspenziju carina na čelik iz Ukrajine za još jednu godinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ИФО: У мају опало расположење у немачкој хемијској ундустрији се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.